Mjälleksem och klåda

 

Seborroiskt eksem (mjälleksem) definieras som ett vanligt, ej smittsamt, återkommande tillstånd med rodnad och fjällning på områden med stor talgkörtelaktivitet och ärftlig benägenhet.

Mjälleksem drabbar oftast hårbotten och ansiktet och ger upphov till fjällande torr hud, klåda och gula, ibland vätskande utslag som lätt rivs sönder och ger upphov till sår.  Mellan 5-10% av befolkningen drabbas. Eksemet uppträder oftast i hudpartier med stora aktiva talgkörtlar som gynnar utvecklingen av en normalt förekommande jästsvamp. Sådana ställen är näsvingen, ögonbrynen, bakom öron, i hårfästet och hårbotten. Mjälleksem kan förekomma även över bröst, rygg och navelområdet.

 

Försämringar av eksemet kan noteras i tider av psykisk stress och under vinterhalvåret. Myracid förebygger och motverkar uppkomsten av mjälleksem och klåda. Du kan behandla din hårbotten dagligen eller efter varje hårtvätt.

 

Myracid motverkar och förebygger mjälleksem genom att begränsa jästsvampens överlevnad och utbredning. Myracid begränsar mjällbildningen och skapar en lenare hårbotten.

 

 

Enstaka produktbilder Copyright © Anders Malm, Studio Liverpool & Dacke
Copyright © 2018 Rekrea Livsstil och Hälsa